HEMMELIG STORØRRETSTAMME GRANSKES

Noen av verdens største ørreter bor i innsjøen Bandak i Telemark. De gyter i Tokkeåi. Elva er regulert av Statkraft. Antallet storfisker er redusert betydelig de siste tiårene. Nå tas det grep for å bevare storørretstammen.

Prosjektet ”Ferskvannsøkologiske undersøkelser i Tokkeåi og deltaområdet” skal pågå over tre år og gjennomføres av NINAs Lillehammeravdeling på oppdrag fra Statkraft.

www.bandakkanalen.no åpner 10. mars og skal følge prosjektet, som skal kartlegge økosystemet med hovedvekt på livsvilkårene for storørreten.

Det skal også vurderes mulige tiltak og vilkårsendringer for vannkraftreguleringene med fokus på å bedre forholdene for den unike storørretstammen i vassdraget.

www.bandakkanalen.no gir bakgrunnsinformasjon, kontinuerlige oppdateringer om undersøkelsene, visjoner og fremdriftsplaner. Publikum får anledning til å bidra med kunnskap om fisk og fangster i Bandak og Tokkeåi. Det åpnes også for kommunikasjon med forskerne, regulantene og grunneierne underveis i prosjektperioden.

På nettstedet vil det også finnes gamle og nye fangstrapporter, nyheter og reportasjer, samt dekning av andre tiltak og planer som angår fisket i området.

Det blir også lagt ut relevant fagstoff fra ørretforskning i andre norske vassdrag.

Nilssen

Redaktør

www.bandakkalen.no

lars@sherpafilm.no

tlf 90 16 21 03

Andre kontaktpersoner:

NINA

Morten Kraabøl  (forskningsleder)

morten.kraabol@nina.no

tlf  91733377


STATKRAFT

Marylin Marskar

marilyn.marskar@statkraft.comtlf

tlf  97161321 / 24067915