FRA REVIR TIL VAK

Våren 2017 gikk isen i Østmarka i slutten av mars.

Temakveldene jeg har holdt på Revir flyttes til fluefiskebutikken VAK i Nydalen. Konseptet er det samme som det har vært siden 2016 – uformelle foredragskvelder hvor vi går i dybden på fiskehistorikk og aktuelle forvaltningspørsmål. Det blir også filmpremiererer, opplevelseskåseri og foredrag om fluefisketekniske metoder & utfordringer.

PROGRAM VINTEREN 2023

Torsdag 16. februar  

NORSK FJELLØRRET ER FRA SVEITS. Snåle ørrethistoriske fakta og undringer.

Foredragsholderen med ørret fra Geitvassdalen på Hardangervidda

Da Norge skulle bygges etter 2. verdenskrig, ble det satt ut titusener av ørretunger i fisketomme vann i fjellheimen. Før den tid fantes det knapt ørret i høyfjellet annet enn der det ble drevet seterdrift. Befruktet ørretrogn ble kjøpt inn fra danske produsenter og disse brukte gjerne det de kalte sveitserørret som stamfisk. Norges ørrethistorie er mer kompleks enn vi liker å tro. Denne kvelden kan du høre om den norske ur-ørretens franske opphav og hvorfor vannkraftmagasiner og skogsområder i hele Sør-Norge ble pepret med danske ørretunger i tiårene etter krigen. Med headingen NORSK FJELLØRRET ER FRA SVEITS vil selvsagt denne påstanden også bli belyst, og det er ikke fordi kapitalflyktningene fra Norge til Sveits flytter nærme opphavet til det norskeste av det norske – fjellørreten.

Billet til arrangement eller streaming kjøper du her:

https://vakfluefiske.no/product/20246

 

Torsdag 2. mars.         TID FOR SJØØRRET        

Tommy Egra jakter sjøørret i sjøen hele året

Lars Nilssen får besøk av Tommy Egra og Bjørn Tore Kjølholt (alias Rosa reke). Tommy Egra er medarbeider i bladet Jakt & Fisek og fagansvarlig i appen Fiskher. Han er medforfatter av boka Sjøørret – et biologisk og kulturhistorisk portrett. Tommy begynte å fiske sjøørret på sørlandskysten som guttunge. Siden har han brukt tiår på å utvikle metoder og teknikker for å komme i kontakt med fisken han elsker over alle – sjøørreten. Han forteller om jakten på de store og hvorfor han kun fisker sjøørret i havet og ikke i elv.

Bjørn Tore Kjølholt er sjøørret-veileder i NJFF og har opparbeidet solid kompetanse om restaurering av små sjøørret-bekker. Dette blir hovedtemaet i hans foredrag denne kvelden.

Billet til arrangement eller streaming kjøper du her:

https://vakfluefiske.no/product/90911

 

Torsdag 16. mars.        NORSK FISKEOPPDRETT UNDER LUPEN

Trygve Poppe kåserer. Smugvisning av del 1 av Lars og Lars – serien ”Fjordmenn 2”.Det er tre år siden fiskeveterinær Trygve Poppe gikk ut offentlig og  fortalte den tragiske historien om 164.000 rensefisker, som hver dag dør i oppdrettsmerder langs norskekysten. Hvordan reagerte oppdrettsbransjen på avsløringene hans? Fikk de noen konsekvens? Brukes rensefisk fortsatt som oppdrettsbransjens grønne alibi? Hva med torskeoppdrett? Er miljøspøkelset like stort her som hos  lakseoppdretterne? Og hvorfor dør fortsatt nesten 60 millioner laks i merdene hvert eneste år?

Kveldens smugvisning er premiere på den første episoden i årets Lars og Lars – sesong på VGTV

Billet til arrangementet eller streaming kjøper du her:

https://vakfluefiske.no/product/90912

 

Torsdag 30. mars.          FØR SESONGSTART PÅ SKOGENS STILLE VANN

Hva har vi å forholde oss til som fluefiskere de første ukene etter at isen har gått? Hvor bør vi ha fokus hvis vi på død og liv bare MÅ ut?  For 25 år siden kom Alf Rønneberg med boka Fluefiske på skogens stille vann. Den ble raskt en klassiker i norsk fluefiskelitteratur. Lars forteller om sitt første møte med forfatteren og om hvor og hvordan de fisket sammen i årene før boka hans kom ut. De to var på ballen allerede uka etter isen hadde sluppet taket langs myrkantene i Østmarka, og store deler av bokas innhold er viet tidligfiske etter skogens ørreter.

Billet til arrangement eller streaming kjøper du her:

https://vakfluefiske.no/product/20247

 

 

 

 

 

Stikkord: , , , , , ,