D-DAGEN

Vinterens Bælfeitkonkurranse er allerede under juryering på tross av hardt og interessant arbeid på Frognerdammenes tjukke islag fra kl 10.00 i formiddag.

(Det meldes foreløpig at Håvard Stubø atter en gang perset foran BloggTV-kameraet).

Juryemedlemmene Cato Bekkevold, Vegard Veberg og undertegnede er for øyeblikket i knallharde forhandlinger, men lover å offentliggjøre resultatet av konkurransen i løpet av uka.Vi presenterer herved noen av favorittene, som tidligere ikke har blitt eksponert, i Ørretklassen:

Fra Alexander, for tiden bosatt i selveste Amerika:» Vet ikke hvor stor (tipper 3.5 til 4), men feit nok. Tatt i det lille tjernet, som ligger inne på folkemuseet på bygdøy. Det hadde iallfall vært en god historie…,  men den er fra en elv noen timers kjøreretur fra der jeg bor I USA….»

SE DE ANDRE FAVORITTØRRETENE HER:

 

 

Karl Johan Sæth, Kløfta:

En småfeit ørret med vitale mål 4425g/68cm, en relativt uventet bifangst ved lakefiske i Vorma midtvinters. Den nølte  ikke et sekund da den fikk tilbudet om en bit regnbueørret fra Peru

Chris Eikeli melder

Det er ingen sjøørret selv om det ser slik ut. Lengden var 64 cm og vekten 3,4 kg. Etter å ha dorget timesvis rundt i vannet, tok jeg kniven på bildet og skar av den flotteste lokken jeg fant på mitt hode og ofret den høytidelig. Et par minutter senere smalt denne på og jeg var velsignet med ny personlig rekord. Det er helt sant og beviser til dels at det faktisk funker å ofre, selv om jeg riktignok forsøkte flere ganger senere uten noe annet resultat enn en ny sveis som ikke drar damer.

 

Eirik A, Drøbak kan melde om en islandsk bælfeit-triumf:

Ørreten blei tatt av min gode venn Petrus Kornberg – på tørrflua. Ganske sikker på at detvar racklehanan #14 eller smågiftige Vera – omtrent samma str. Tidspunktet var tidlig juni, – en av de peneste ørretene vi har har fått.

 

Fisker: Rolf Sevendal

Et sted på Nordkalotten
Tatt under tradisjonelt våtfluefiske i elv, med tre fluer på fortommen (Olsen, Superpuppan og Heckam Peckam). Fisken tok midtflua og gav god sport i et grunt og raskt stryk.
Vitale mål: 54 cm, 2550 gram. Magesekken var tom.

Kristian Topp fra et sted vi aldri har hørt om:

Denne fetingen ble fanget i elva, som ble viden kjent etter at bloggens mestre lagde film derfra. Var det Skrukka?

Lasse A. Vangstein:

Min bælfeite opplevelse skjedde i sommer, langt oppe i nord et sted.
Under utfordrende forhold var jeg i uvissa gang på gang om hva ørreten
ville ha. Jeg tror jeg bytta flue 12 ganger, før jeg til slutt måtte krype
til korset og be fiskekamerat Tobben om råd. Tobben mente spent spinner størrelse 16 var trikset, en med litt rusten farge. På første flytet smalt det. Bælfeitingen ble klokket inn til 2 kilo blank og hadde en lengde på 52 cm, og dermed den feiteste fisken jeg noen gang har tatt.

 

Morten Pettersen med en av fire innsendte tjukkaser:

Veide ikke ordentlig, men hadde en vekt som «bare» gikk til 3,25 kg. Fisken bunna vekta og ble anslått til 4 kg +. Fisken tok en liten foambille kl. 0100 på nattan på en AFTM klasse 4. Fisken tømte snella og holdt på å runde en øy (stod på en øy selv). På ferden svømte den slalom mellom noen steiner og stoppet opp da jeg hadde to tørn igjen på snella. Skulle ikke være lov å ha sånn flaks! Forresten et youtubeklipp her; http://www.youtube.com/watch?v=G5hwrAhJ9Eo

Nilssen