BRUK NATTA

Myggklekkinger og vakende ørreter i maimørket

På dagtid sto ikke døgnfluene på vannet mer enn et knapt sekund, før de tok til vingene. Ørretene rakk knapt å se hva som foregikk. De vaket iallfall ikke på dem. Fjærmygg så vi lite til. Snart 20 grader i vannene og den tilsynelatende evigvarende  tørre heten er anti klekkevær for alle akvatiske insekter. Noe måtte gjøres om jeg skulle få noe ut av maifisk

Tirsdag i forrige uke snudde jeg døgnet. Begynte å fiske i 21-tiden og var ute til en ny dag startet i fem-tiden om morgen. Det forandret alt. I de svale timene fra det mørkner til det lysner klekker fjærmygg i hopetall – iallfall i noen av ”mine” vann.

Mainatttfiske på ørreter som nispiser fjærmygg i overflaten er tricky, intenst og vakkert: Det mest krevende og spennende fluefiske som finnes, spør du meg.

Det skjer i ly av mørket, i de timene av døgnet det er en viss luftfuktighet

The big browns come out at night …

Stikkord: , , , , ,