TO I NORGE PÅ VGTV

I 1882 kom boka ”Tre i Norge ved to av dem”. I fornøyelige ordelag skildres en 10 ukers ekspedisjon tre unge engelskmenn gjorde til Norge et par år tidligere. Det meste av tiden oppholdt de seg i Jotunheimen, hvor de livnærte seg av jakt og fiske i og rundt dagens mest populære fjellturistdestinasjoner. Boka er kommet i sju opplag på norsk og er forbausende godt kjent.

Engelskmennene fikk tidvis imponerende fangster, og i mange år har Lenth og jeg syslet med tanken på å reise i deres fotefar. 10. august i år gjorde vi alvor av idèen og la ut på ekspedisjon.

De hadde 10 uker. Vi hadde en. Engelskmennenes historie er kjent. Hvordan det gikk med oss kan du se i fire episoders-serien «To i Norge ved to av dem» på  VGTV:

https://www.vgtv.no/video/148469/lars-og-lars-to-i-norge-ved-to-av-dem-1-4

https://www.vgtv.no/video/148471/lars-og-lars-to-i-norge-ved-to-av-dem-2-4

https://www.vgtv.no/video/148484/lars-og-lars-to-i-norge-ved-to-av-dem-3-4

https://www.vgtv.no/video/148678/lars-og-lars-to-i-norge-ved-to-av-dem-4-4

Lengste VGTV-serie

Andreas Fay, innkjøpsansvarlig i VGTV, opplyser at «Lars og Lars» faktisk kan skilte med å være VGTVs lengstlevende dokumentarserie. Duoen, som står bak en rekke fiskefilmer og -serier, startet i 2010 en blogg der de tok for seg fiske på steder du i utgangspunktet ikke tenker at det er gode fiskeforhold. Startskuddet for VGTV-serien gikk i 2011.

– Vi har et godt samarbeid med Lars Nilssen som primus motor, og til sammen har de levert over 150 episoder til VGTV. Til sammen har «Lars og Lars» akkumulert godt over 6,5 millioner visninger, forteller Fay.

– Godt innhold engasjerer, og tilbakemeldinger fra publikum viser at de er svært fornøyd med at det finnes et fiskeprogram av denne kvaliteten for dem. Seertallene er stabile, og vi vet at programmet har en trofast fanskare, som gleder seg til hver episode av denne gjengen på fiskeeventyr, legger han til.

https://www.vg.no/rampelys/tv/vgtv/fiskerduoen-lars-og-lars-ut-paa-historisk-langtur/a/24175880/

Stikkord: , , , , , , , , , , ,