Det er seks år siden jeg tilbragte tre dager i en trollingbåt på Kvesjøen i Lierne sammen med Cato Bekkevold og et par andre dedikerte storfiskjegere. Målet var å fange / filme canadarøye i en av de få sjøene arten finnes her til lands. Resultatet var mildt sagt elendig. En halvkilosfisk var alt som lot seg lokke av all verdens lekkerbiskener som dinglet i vannmassene etter båten i time etter time.

Kunnskapen om Canadarøya generelt og metodene for å lure den spesielt har blitt langt større de siste årene, og i fjor knakk flere storfiskjegere koden.

Canadarøyene ble introdusert til et par sjøer i Lierne på midten av 1970-tallet. I fjor ble det satt ny norgesrekorden med et eksemplar på over 10 kilo. Denne er litt under halvparten så stor.

Da Cato kontaktet meg i vinter og lurte på om jeg var klar for revansj etter det forsmedelige trollingnederlaget i 2011, var jeg mindre vond å be enn  forventet. Oss to i samme båt har nemlig hatt en forbannelse over seg siden vi filmet sammen for første gang for 15 år siden.

I løpet av få minutters prat ble vi enige om at tiden var inne for å vri pendelen, bryte forbannelsen og omgjøre The Black Team til The Drem Team.  Nøkkelen til canadarøyesusksess skulle ligge i å være på ballen på rett tid, og den styres av en ting: vanntemperaturen.

I fjor var drømmeuka den første i juni. I år lå ikke forholdene til rette før nå. Etter å ha ligget på været, rykket vi ut for et par dager siden. Vanntempen i overflata nærmet seg det ideelle …

Hva mer enn 100 stangtimer på Liernes canadarøyesjøer resulterte i, får du se på VGTV om noen uker.

Stikkord: , , , ,