Årets første konkurranse er avgjort. Det var hard kamp om førsteplass og bok. Simen Sjølie gikk av med seieren, like mye på grunn av måten han fortalt på som innholdet i seg selv. Her er hans bidrag:

«Sommeren 2008 dro jeg og min favorittpartner-in-crime Jørgen på vår første langtur, nærmere bestemt 14 dager til Børgefjell. Ingen av oss hadde kilosfisk på samvittigheten fra  før. Dag 5 smeller det på stanga mi i elva, tunge dype hugg. HÅV!!! skriker jeg.  Jørgen er 50 meter unna, men kom forbløffende fort på plass og håvet for meg.  58cm, 1350 gr (vær så snill og ikke regn ut K-faktor for meg, jeg vil ikke vite …) For meg var det verdens vakreste fisk, og kilosgrensa var tatt. Etter fotosession gikk Jørgen ned for å rense den (Han er buksprettmester). ØYHH!! Kom her a’! roper Jørgen. Når jeg kommer frem ser jeg det han holder opp, en halvfordøyd mus, men fortsatt med pels og knokler, og godt gjenkjennelig. På dette tidspunktet i fiskekarrieren hadde vi ett romantisert bilde av ørret som en sexy feinschemcker som helst tar mygg i strl 24, det gikk over der og da. Nå vet vi bedre, ørret er en glupsk jævla rovfisk som til og med spiser bestemora di hvis hun vasser utpå grunna.»

Musefangern i Børgefjell.

Flere innsendt bidrag er verdt å trekke fram:

 

Når ørreten spiser marflo, tar den skikkelig for seg! (foto: Espen Frøiland)

Sjøørretsmolt i mahgen på en 3,9 kilos sjøørret tatt i Møre og Romsdal (Foto: Kay Arne Olsen)

Stikkord: