LAKSEPRAT OG SMUGTITTING

skjermbilde-2016-11-04-kl-13-33-08

https://www.facebook.com/events/1327609147262672/

17. november blir det laksesamling i Reviret i Folketeaterpassasjen (Storgata 23) kl 19.00.

Kvelden blir den første av en serie foredragskvelder i regi av Lars & Lars og Revir.no med fisk og fiskekultivering som tema.

Etter foredrag om Akerselva-laksens historie tar vi årets gytefisk nærmere i øyesyn. Det er allerede masse fisk fra Eventyrbroa og oppover til Øvre Foss, og flere er på vei. Ta med lykt!

Foredragsholderne

Svein Jacob Saltveit er professor og seniorforsker ved Naturhistorisk Museum og har satt sin signatur på de fleste rapportene som er laget om Akerselva de siste 20 årene.
Han forteller oss om elvas utvikling i nyere tid, hva som skjedde i etterkant av klorutslippet i 2011 og forklaringen på den heftige oppgangen av fisk vi skal se nærmere på i løpet av kvelden.

Reidar Borgstrøm er professor emeritus ved Norges Milljø og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) og blant våre mest kjent fiskeforskere. Han fulgte og vil fortelle om livsløpet til de første lakseungene som ble sattut i Akerselva da bestanden ble reetablert i 1981.

Lars Nilssen (Lars og Lars) forteller Akerselvas historie fra forrige epoke den var et lakseførende vassdrag og fram til den ble industriens navlestreng

CC: 100 kr.

Stikkord: , , , , , , , ,