Ringerike Sportsfiskere har sendt en rapport til Fylkesmannen i Buskerud vedrørende de dramatiske endringene i vannstanden i Randselva i slutten av august. I rapporten dokumenteres hva som skjedde og utredes konsekvenser av hendelsene. RSF ber Fylkesmannen vurdere politianmeldelse av forholdet.

Les rapporten her:

2016-12-sept-rapport-om-vannstandsfall-aug-sept-2016-rapport-til-fmbu-1

Strandet og død fisk i Randselva. Foto: RSF

Strandet og død fisk i Randselva. Foto: RSF

Også i Tisleia var det dramatiske endringer i vannstanden i slutten av august. Det er tydelig at lave strømpriser også her fristet regulanten til å spare på vannet og ikke tenke på konsekvenser for fisk og insekter. Elva ble strupet fra 17,1 kubikk 25. august og nådde bunnpunktet på 2,47 kubikk 29. august. 31. august steg elva på ny og nådde 22,5 kubikk 4. september. Vannstanden i Tisleifjorden var under én meter fra høyeste regulerte vannstand (HRV – 820,57 meter) da regulanten begynte å knipe igjen. I perioden de strupet elva steg vannstanden i Tisleifjorden til 820,45 meter, 12 cm under HRV. Da måtte det slippes mer vann for å unngå overløp.

«Den grønne energien» får et stenk av rødfarge når strømprisene alene får stemme vannføringen i regulerte elver og det ikke handles grønt også i kraftvannets korteste reise.

 

Stikkord: , , , ,