SKIFØRE

Det er på tide å finne fram skiene! Snøen laver ned over Østlandet, og i morgen er det meldt sol, før et nytt nedbørsområde er på vei inn.
Vi minner om at ski kan brukes til så mangt – ikke minst i Østlandskogene sommerstid. Selv har jeg alltid med meg et par utrangerte eksemplarer når jeg skal oppsøke skogstjern i Marka. For noen ganger (vel og merke svært få) er det faktisk slik at gresset er grønnere på den andre siden – at det kan være avgjørende for seier eller nederlag å kunne komme seg ut på den ene myrtorva for å nå en vakende fisk!

Downsiden er åpenbar: Du blir sett på som en galning, om du skal være så uheldig å treffe på folk. Og foreløpig er det ingen skiprodusenter som har lært av fluestangprodusentene – å lage tre eller firedelte varianter. Ergo kan det medføre en porsjon knoting å frakte med seg plankene.

Upsiden er, ved siden av økte muligheter for å rekke ut dit ingen kunne tru at flua kunne lande, er at du slipper å tenke på klister kontra voks, blått kontra rødt eller slåss om gromplassene med andre. Det er latterlig få skientusiaster der ut etter at snøen har forsvunnet

Bildene er hentet fra en tur til Triungsvann i Bærumsmarka på det glade 90-tallet – før filmen til Lenth, Fismen og undertegnede «Tørrfluelandet 1»  blåste perlen for evig og alltid.

God tur & skitt fiske

Nilssen