NÅR ALT KLAFFER

Klokka hadde bikket 12. Rapportene fra de to siste dagene fortalte at klekkingene ikke startet før i 14-tiden. Men ikke så i dag. Det første som møtte oss , var vakende ørreter og vespertiaduns som ble trukket ut fra land i den milde nordavinden som kom og gikk.

Joffe har på sin første vesperinafisk i Marka

Joffe har på sin første vesperinafisk i Marka

De tre timene etter ankomst ble preget av spenning, kaos, fangst, refusjoner, fluebytte, intensitet og titalls fisker, som til enhver tid viste seg i overflaten på kastehold. Vi knep et par på duns med det samme, men etterhvert som klekkingen ble mer intens, ble fiskene vanskeligere og vanskeligere.

kl 15.15 var det hele over, men heller enn vendereis til byen ventet vi og inntok all den maten og drikken vi ikke hadde  lyst til å bruke tid på i formiddagstimene. Da klokka dro mot 18 begynte jakten på ryddefisker – et tilsynelatende håpløst prosjekt da vinden heller tiltok enn avtok.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Joffe med ryddefisk som bikket halvkiloen.

I en lun vik bekranset med  siv var imidlertid vinden til å leve med. En mengde  fra dagens klekking hadde samlet seg, og enkelte nye vesperinaer poppet også fram. Timene fram mot avreise 20.30 ble preget av enkelte store fisker, som slurpet i seg godsakene ofte nok til at vi følte vi kunne lure dem. John Fredrik landet den største. Jeg mistet en som trolig var enda større (etter et par minutters kjøring glapp rett og slett krokfestet) og vi følte at den virkelig kongen i vika var oppnåelig hadde vi hatt en smule flaks.

Alt i alt en episk vespertinadag i Nordmarka, med alle ingrediensene dette fisket kan inneholde. Rottungen er stinn av ørret. Snittstørrelsen er langt lavere enn for noen år tilbake, men allikevel: Særdeles god sport!

Lenth og Bård hadde også gode klekkinger lenger nord i skogen. De varte riktignok bare et par timer og de hadde ikke is i magen til å vente på ryddefisker, men men. Vespertinasesongen i Nordmarka er såvidt i gang. det byr seg flere muligfheter de nærmeste to ukene.

Vi kakka alt vi fikk på land og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Rottungen koker av ørret. Å tynne bestanden er bare bra for dette vannet som har et potensiale til å produsere virkelig flotte varer

Vi kakka alt vi fikk på land og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Rottungen koker av ørret. Å tynne bestanden er bare bra for dette vannet som har et potensiale til å produsere virkelig flotte varer

LN

 

Stikkord: , , , , , , ,